Tim, Sigge och Erik i Wales 2015

Sommaren 2015 var tre unga killar från Pingvin på en veckas träningsläger på Ospreys European Rugby School i Swansea,Wales! (Länk >>)

ErikJ_bild3
Foto från Erik Johnsson

Det var Tim Wennerstrand,  Erik Johnsson och Sigge Petersson som var iväg, och alla tre har skrivit var sin reseberättelse som du kan läsa här!


Mitt livs resa i Rugbyns tecken! av Tim Wennerstrand

När vi var på USM hösten-14,var där en kille från Ospreys. De skulle ha ett rugbyläger med inslag av lektioner i Engelska till sommaren -15.

Man kunde anmäla sig redan där på plats. Så det gjorde jag. Såg det som en chans att få spela internationell rugby och få lite feedback på mitt spel. Dessutom att få göra det med två pingvinare.

Jag såg fram emot 1 veckas Walesbesök, när planet lyfte den 5 juli. Vi fick byta plan i Amsterdam. När vi landade i Cardiff, kom det en kille från Ospreys och hämtade oss. Han körde till Swansea University, där vi skulle bo.

Vi fick vars ett spelarkit, som vi skulle ha på träningarna. Vi fick också reda på att vi tre Pingvinare, var de enda från Sverige. Det tycker jag är bra reklam för Pingvin Rugbyklubb. Det fanns också Tyskar, Italienare, Spanjorer, Österrikare, Fransoser, Belgare och Engelsmän.

Dagen efter började vårt hårda, men roliga och intressanta tränande. Vi fick personlig feedback och det tycker jag är bra, att de såg alla som var där. Mellan 1-2 timmar om dagen hade vi Engelska. På fredagen fick vi åka till Ospreys stora arena. De hade många planer. Konstgräsplanerna var jättefina. Där fanns inga plastkulor. Dom hade också inomhusgräsplan. Det tycker jag är jättebra, då kan man träna fullt ut, även på vintern. Vi fick träffa några Ospreyskillar, som spelar i A-laget och som spelar i landslaget. De var snälla och berättade lite om vad de hade för tankar med rugbyn.

En vecka går fort när man har roligt, så när lördagens hemresa kom, var jag både glad att få ha upplevt detta, nöjd med min utveckling, kontakter som jag skapat, och otroligt trött. Nu ska vi delge våra kompisar i Pingvin, våra erfarenheter. Det ska bli kul att visa.

Tack för att ni bidrog till min möjlighet att få utvecklas. // Tim Wennerstrand

Detta bildspel kräver JavaScript.


Min resa till Ospreys eurocamp i Wales av Sigge Petersson

Jag fick reda på att lägret fanns på ungdoms SM 2014 i Enköping. Där anmälde jag mig tillsammans med två lagkamrater.

Under veckan tränade vi och förbättrade våra rugbyfärdigheter, blev undervisade i engelska samt kostvanor och allt arbete kring ett proffslag t.ex statistikräkning, personliga videor till alla spelare som visar allt bra och dåligt de gör i varje match som sedan skickas till spelarna och coacherna så att de kan träna på det inför nästa match, kuratorer och terapeuter spelarna kan gå till om de har problem osv.

Varje dag började med tre timmars träning som var uppdelad i tre delar. Den första delen av träningen var uppvärmning och stretching, den andra delen bestod av olika övningar med olika teman från dag till dag, vissa dagar var det tacklingar och allmänt försvar och andra dagar var det passningar och offloads och den tredje delen var en match där tränarna kollade vad man lärt sig under dagen.

Efter träningen lyssnade vi på föreläsningar kring hur det är att vara rugbyproffs och hade engelsklektioner som var väldigt lätta för oss men italienare och fransmän hade problem. Så under engelskan satt vi mest och skojade med läraren.

Under kvällens fritid spelade vi touch tillsammans med några killar från England, Wales, Spanien och Nederländerna.

Fredagen följde inte samma schema som de tidigare dagarna utan bestod av en tour på Liberty stadium samt möte med Ospreys spelare efter deras träning.

SiggeP_bild1Vi bodde i egna rum i en av Swansea universitys byggnader där vi även åt. Några kvarter från universitetet låg ett sportcenter med två rugbyplaner där träningen tog plats.

Frukosten och middagen var väldigt god medan lunchen kunde förbättras eftersom den inte bestod av lagad mat utan av mackor, fil, kakor, chips och en liten låda äcklig pasta. SiggeP_bild2

Denna resa var en rolig och spännande upplevelse. Jag är riktigt glad att jag åkte till Ospreys eurocamp och rekommenderar det starkt till andra. Jag har kommit hem som en på många sätt bättre spelare.

Tack så jättemycket för att ni har gett mig ekonomiskt stöd till denna resa!

Med vänliga hälsningar / Sigge Petersson


 

Erik Johnssons berättelse

Hemkommen från Wales vill jag tacka er för ert bidrag till min resa till Ospreys rugby camp. Jag var där en vecka men skulle gärna velat vara där i två.
Vi kom dit sent på eftermiddagen tillsammans med spelare från England, Wales, Nederländerna, Frankrike, Italien, Tyskland, Tjecken, Spanien och Portugal. De enda svenskarna var vi tre. När vi kom till universitetet fick vi vars ett rum på campus och efter att ha träffat alla andra spelare fick vi kläder att träna i och en hoodie. Våra egna träningskläder som vi hade tagit med oss fick vi inte lov att använda, kläderna som vi fick var till för vi skulle se ut som ett lag. Om man inte använde kläderna som vi fick blev alla straffade med t.ex. fysträning.
Dagarna bestod av frukost varje morgon klockan åtta till nio, följt med tre timmars rugby träning. Efter träningspassen fick vi lunch (som inte var speciellt bra) och en timmes vila. Därefter hade vi seminarium i en timme, som t.ex. kunde handla om kost eller livsstil, och sedan en timmes engelska. Tiden efter det fram till middagen klockan sex bestod oftast av något slag av aktivitet, t.ex. golf eller basket. En kul grej var när vi en kväll ritade upp en egen rugbyplan på stranden för att spela, men när vi kom tillbaka dagen efter så var den bort på grund av tidvattnet, lite trist ändå.

Detta bildspel kräver JavaScript.

En dag fick vi se Liberty Stadium som är Ospreys och Swansea Citys hemma arena. Den var väldigt fin, men den var inte speciellt stor. Vi tog ett stopp i arena shoppen innan vi åkte till Ospreys tränings anläggning. Det var väldigt stort och väldigt fint med flera olika planer samt en inomhusplan.

Resan var väldigt bra och väldigt rolig. Den gav mig väldigt mycket. Jag utvecklades väldigt mycket som rugbyspelare och jag fick även träffa nytt folk. Jag skall nästa år försöka åka dit igen med en vän för att det var så roligt. Jag är väldigt tacksam för vad ni har gjort.

MVH Erik Johnsson