U18 i Tjeckien och Ungern 2018

I oktober var Sveriges U18-landslag på mini-tour i Tjeckien och Ungern och två unga Pingviner var med i truppen, Isac Lindvist och Pontus Fäldt. Vi gratulerar til en mycket fin insats!

Läs Pontus berättelse om sin upplevelse med svenska U18-landslagets lyckade mini-tour i Tjeckien och Ungen i oktober 2018.


”Resan började på onsdagen vid sjutiden på Malmö C för att åka vidare till Göteborg då vi från söder och göteborgarna skulle flyga från Landvetter tidigt på torsdagsmorgonen. Natten spenderade jag och några Malmökillar hos en  Spartacus-spelare som lånade ut några sängar.

Kl 5.00 var det avfärd från boendet till flygplatsen för att sedan flyga vidare till Prag med mellanlandning i Hamburg. Flygen gick utan problem och vi landade i ett soligt, 20-gradigt Prag. På torsdagen i Prag så hade vi två träningar där vi gick igenom vår struktur.

Fredagen var gameday mot Tjeckien som började med dynamisk aktivationspass på morgonen och en hyfsat sen frukost. Ungefär 2h innan match så började vi värma upp och få in lagstrukturen inför kvällens möte. Vi inledde matchen väldigt starkt och dominerade i alla områden vilket resulterade i halvtidsresultatet 20-0. Första halvlek var vi storleken större än tjeckerna men i andra halvlek hände något, vi liksom tappade intensiteten och därmed släppte in tre dåliga försök vilket resulterade i en alldeles för tight vinst med 23-21.

Lördagen gick åt till sightseeing i den vackra staden Prag och fem timmars tågresa till Ungern för att checka in på hotellet som vi skulle bo på de kommande två nätterna.

Söndagen var gameday nr2 där vi skulle möte Ungerns U18 landslag. Denna matchen blev lite mer svart-vit än Tjeckien matchen då vi var bättre än ungrarna i alla delar av spelet vilket resulterade i slutresultat på hela 79-0.

Denna resa var extremt rolig och något jag alltid kommer att komma ihåg. Stort tack för stödet från Pingvins Framtid.”

Med vänlig hälsning

Pontus Fäldt