Stipendiater 2016

Stipendiat nr 12 – Frida Nilsson

stipendiat12_fridanilsson

Frida Nilsson är en trotjänare som spelat rugby för Pingvin sedan tidiga barnsben. Stiftelsen tilldelar Frida ett stipendium på 7500 kr för sin rugbyutveckling och spel med Cooke RFC i Belfast, Nordirland under vintersäsongen 2016/17

Förutom spel för Pingvin har Frida representerat både Skåne och Sverige. Kort efter sin debut i damlandslaget drabbades Frida av en knäskada men har nu gjort en stark comeback och är återigen aktuell för 7-manna landslaget under vintern och våren.

 

Stipendiat nr 11 – Erik Sjöbeck

DSC_0101Erik Sjöbeck är ytterligare en ung rugbytalang som stiftelsen beslutat tilldela ett stipendium för sin rugbyutveckling. Erik spelar sedan mars i år rugby för Brothers Rugby Club i Sydney vilka ligger i division 3 NSW Suburban Rugby Union.

Erik har trots sin unga ålder redan spelat flera framgångsrika säsonger för Pingvin och fortsätter nu sin rugbyutveckling i Australien. Precis som far och farfar – Per och Knut Sjöbeck, bär Erik stolt rugbytraditionerna vidare i familjen. Vi ser fram emot att se mycket mer av Erik på Pilevallen efter hans återkomst till Sverige.

Erik får ett stipendium på 7500 kr under sin vistelse i Australien.