Sidney 2016

Vår senaste stipendiat Erik Sjöbeck har uppdaterat stiftelsen med lite berättelser ur hans vardag, spelande för Brothers Rugby Club i Sydney.

”Jag har spelat i Brothers alla fyra seniorlag under försäsongen (trial games). För nuvarande spelar jag i andralaget och får hoppa in i förstalaget. Seriespelet började den andra april. På träningarna har vi normalt åtta tränare samt cirka 80 spelare.”

***
”Tisdag: Fysträning med skills (gör detta var tisdag)
Torsdag: Passnings skils ”alla”
                Klungan: Inkast ,klunga-teknik, Podd sammanhållning.
                 Lätt spel mot varandra 1 laget mot 2a laget.
30/04/2016 Lördag: Bortamatch mot Old Ignatians. Spelade med 2nd Grade, fick spela hela matchen och gör en okej match. Spelade även med 1st Grade och kom in när det var 20 min kvar. Gör en bra match. Fick bära mycket boll. Samt att hålla uppe snacket på planen.
Tyvärr så förlorade vi med 2nd Grade laget med 31-15. Men vann med 1st Grade laget med 14-40 där vi gör 20 poäng de sista 20 min. Vilket sammanträffande Haha ?”
***
”Tisdag: Fys och passnings skills samt diamantlöpningar (hur man ska passa i en diamant formation)
Torsdag: Fys i tio min sedan delade vi upp oss i backar – klungspelare. Vi gick igenom förra matchen och ändrade lite i inkastledet så vi kör fem manna nu. Tränade på de nya kallen och bara matade och nötte- Lyfte för evigt. Sen var det spelgenomgång.
Lördag 07/05/2016: Jag kom dit i tron att jag skulle spela i andralaget, men fick berättat för mig att jag hade blivit uppflyttad till förstalaget och att jag skulle spela från start!!! Matchen börjar väl och vi gör ett försök nästan direkt pga att de tappar bollen i avsparken och jag fångar upp den. OBS jag gör tyvärr inte försöket… Men tyvärr så skadar jag mig, min häl gjorde jävligt ont så jag kunde inte springa mer. Men jag stannade kvar och spelade hela första halvleken sen fick jag gå av men tränaren var ändå nöjd med mig. Men tyvärr förlorade vi matchen. Med mig börjar det bli bättre och jag kan förhoppningsvis spela på lördag igen. Samt jag har redan fått besked att jag börjar i förstalaget igen på lördag.”