Sanna på Irland 2018

Sanna Danielsson är en ung talang som spelat i åtta år och nu är med i damlaget, där hon spelat på olika positioner i klungan. På höstlovet åkte hon till Cork på Irland för träna och spela med Old Christians RFC och även döma någon match. Läs hennes reseberättelse här!


Stipendie Rugbyresa till Irland ht-18

Jag vill börja med att tacka för stipendiet jag fick för att åka till Irland. Jag hade det jättebra och det är en resa som jag inte kommer att glömma. Under höstlovet åkte jag till Cork på Irland för att träna, spela och döma rugby. Det var tillsammans med Old Christians F-18 lag. Min kontakt i laget var Jodie som besökte Trelleborgs rugbyfestival i augusti då hennes lillebror spelade i Old Christians P-12lag. Här har jag skrivit om några av de saker som jag fick uppleva under min resa till Irland.

Den 29/10 flög jag till Dublin och sedan vidare till Cork och familjen Hughes. På måndagen åkte vi till klubben där de välkomnade mig med en massa kramar. Jag började med att döma en U14 match. Efter det så spelade vi en match. Tråkigt nog förlorade vi men vi hade det jättekul både innan och efter matchen.Tjejerna i laget tyckte att det var kul att jag var där. På tisdagen åkte vi på en rundtur i centrala Cork. På kvällen var jag med på en U14 träning. På onsdagen besökte jag Ciarans jobb, Shandon Bells och Tower Annes church. Uppe från klocktornet var det en jättefin utsikt över Cork. Vi besökte ett museum, Cork city gaol (ett gammalt fängelse känt för att det var det enda fängelset på södra Irland där det även fanns kvinnor) University Collage Cork och en av Munsters arenor. På kvällen så klädde vi ut oss och sedan skulle vi på en Halloweenparad inne i stan. Det var verkligen coolt att se hur de hade gjort. Efter paraden åkte vi vidare till en Halloweenfest. På torsdagen åkte vi bland annat till Blackpool och shoppade rugbykläder och skor. På kvällen tränade vi. På fredagen åkte vi till Blarney Castle and gardens. Efter det så åkte vi till Cobh, eller som det förr hette Queenstown, den sista anhalten för de som skulle vidare till Amerika. Där gick vi på ett Titanicmuseum. På lördagen var det dags att åka hem till Sverige. Jag har redan börjat planera min nästa resa till Cork.

Tack för att ni gjorde min resa möjlig / Sanna