Om stiftelsen

Insamlingsstiftelsen grundades 2012 av tidigare aktiva seniorspelare och tränare i Pingvin Rugby Club med yrkes- och rugbyerfarenheter som passade ändamålet; att aktivt (men oberoende av Pingvin Rugby Club) kunna assistera och inspirera till utvecklingen av unga rugbyspelare och därmed på ett viktigt sätt bidra till att säkra Pingvin RC’s framtid.

Stiftelsens styrelse arbetar helt ideellt för att uppnå detta mål och har idag mycket låga administrativa kostnader. Stiftelsen är registrerad hos Länsstyrelsen i Skåne och redovisningspliktig.

Styrelsens säte:                       Trelleborg
Organisationsnummer:        802477-8584
Bankgiro:                                  196-6472
Kontakt:                                    emailaddress

Stiftelsens styrelse består av:

RogerB

Roger Brobeck (ordförande)
Rörmontör på Assemblin.

Avdankad rugbyspelare som var aktiv mellan 1973 till 1996 med 432 A-lagsmatcher. Roger side-steppade in 280 poäng vilka alla garanterat bara var försök!!
Spelade 1 A-landskamp och 6 J-landskamper. Har 6 SM Guld.
Numer aktiv som Mupparna på balkongen på hemmamatcherna med lite kluriga komentarer som ”tryck i klungan” och spring lite fortare.
Har även varit Klubbhusansvarig i många år på 80 och 90 talet – förra årtusendet.

 

JohanAJohan Andersson (Kassör)
Verksamhetschef Rörteknik på UMIA i Trelleborg.

Rugbyspelare sedan 1980 med 10 SM guld, över 400 matcher för Pingvin och 1808 gjorda poäng.
Stor Grabb inom svensk rugby med bl.a. 39 spelade seniorlandskamper.

Förutom att vara aktiv spelare för klubben har Johan även varit revisor i Pingvin Rugby Clubs styrelse.

UlfWUlf Westesson (Sekreterare)
Corporate IT Service Manager på Diaverum Sweden AB sedan 2009. Ingår i IT management group samt den svenska ledningsgruppen.

Rugbyspelare sedan 1980 med 11 SM-guld, 1 JSM-guld. 443 spelade matcher för Pingvin och 3386 gjorda poäng. Stor Grabb inom svensk rugby med bl.a. 30+ seniorlandskamper för Sverige, lagkapten för Svenska landslaget under två år och turnerat med Sverige/Norden 7-mannalag i bland annat Singapore och Taiwan. Ulf spelade rugby under 3 månader i för Edinburgh Academicals i Edinburgh, Skottland och har under åren haft diverse förtroendeuppdrag i Pingvin RC, bl.a. revisor och sekreterare i styrelsen.


ChristerHChrister Hallgren
(ledamot)
Projektchef Nya Sjukhuset Malmö, Region Skåne

Rugbyspelare sedan 1987 med 136 spelade matcher för Pingvin och 100 gjorda poäng. Har blivit löpare på gamla dar och är grundare och arrangör av Sydkustloppet, Trelleborgs egen halvmara.

Christer har även varit aktiv i Pingvin Rugby Clubs styrelse och upphovsman till klubbens hemsida.

JorgenKJörgen Kaptein (ledamot)
Projektledare och verksamhetsutvecklare på Assemblin, Malmö.

Rugbyspelare sedan 1977 med 470 spelade matcher för Pingvin och 617 gjorda poäng. Stor Grabb inom svensk rugby med bl.a. 10 SM guld och 3 J-landskamper. Jörgen har under sina aktiva år haft ett flertal förtroendeuppdrag bl.a. som Ordförande i Pingvin Rugby Clubs styrelse och ledamot i Skånes Rugbyförbund.

JamesMJames Mansell (ledamot)
VD för Scheidt & Bachmann Sverige AB i Malmö.

Rugbyspelare sedan 1985 med 11 SM guld, 423 spelade matcher för Pingvin och 445 gjorda poäng. Stor Grabb inom svensk rugby med bl.a. 6 A-landskamper och 12 J-landskamper.

Spelade rugby ett år för Petone RFC i Wellington, Nya Zeeland och har under åren haft diverse förtroendeuppdrag i Pingvin Rugby Club såsom damlagstränare, barmästare, webmaster, ungdomstränare och ungdomsansvarig.

FredrikWFredrik Winge (ledamot)
Specialist Reaktorfysik, Ringhals

 

 

 

 


uppdaterad aug 2018