Angel får stipendium nr 21

Äntligen kan vi dela ut ett nytt stipendium till en rugbytalang i Trelleborg!

Angel Nera Mortensen tilldelas stipendium nr 21 på 2000 kr som bidrag till reskostnader efter att ha blivit uttagen till U18 landslaget i turneringen Trophy EM som avgörs i Polen 15-18 juli 2021.

Angel är F18 spelare, spelar med damerna i senior nivå, spelar överallt i kedjan (7s) och annars är det ytter och klunghalv (15manna). Är huvudtränare för U8, men hjälper ofta till med dem andra små om det behövs.

Grattis Angel och lycka till i Polen!

Sanna får stipendium nr 18

Sanna Danielsson är en ung talang som spelat i åtta år och nu är med i damlaget, där hon spelat på olika positioner i klungan. På höstlovet åker hon till Cork på Irland för träna och spela med Old Christians RFC och även döma någon match.

Särskilt roligt att Sanna även väljer att utvecklas som domare!

Sanna tilldelas ett stipendium om 2000 kr som hjälp till resa och uppehälle.

Nellie Jönsson får stipendium nr 17

Stipendiat nr 16 – Nellie Jönsson

Nellie Jönsson har spelat rugby för Pingvin, sedan hon var 10 år och spelar nu som propp i damlaget. Hon är för tillfället i Australien och har spelat i två olika lag, först i Dubbo Rhinos rugby union club , därefter i Newcastle Wanderers rugby union club.  Med Wanderers är Nellie och laget  just nu i slutspurten av säsongen och har kvalat till final som går om några veckor!

Nellie tilldelas ett stipendium om 3000 kr som hjälp till matchkläder i enlighet med hennes ansökan.

Stiftelsens verksamhet så här långt

2017 är redan i full gång och stiftelsen skulle vilja uppdatera alla våra donatorer och följare med lite information om vår verksamhet så här långt.

Insamlingsstiftelsen Pingvins Framtid grundades under jubileumsåret 2012 och Stiftelsen är nu inne på sitt femte år – med lite över 40 000 kr i utdelade stipendier bakom sig. Stiftelsen är fullständigt ideell och saknar i stort sett kostnader för dess verksamhet (banktjänster undantaget). Detta inkluderar sponsorer för vår revision. De fantastiska unga talanger som under åren fått stipendium tilldelat sig är:

Alfred Meitmann och André Eriksson som spelade rugby en säsong i Nya Zeeland. Deras återkomst till Pingvin förra hösten var synbar och deras utveckling tydlig. Samtliga erhöll stipendier på 1500 kr i månaden under de 4 månader de spelade för Petone RFC utanför Wellington.
Hjalmar Edensten och Erik Sjöbeck heter två av Pingvins unga spelare som uttogs till spel med uppvisningslaget Penguins RFC i den årliga traditionella matchen mot Oxford University. För att bekosta den förberedande träningen i Newcastle erhöll de vardera ett stipendium på 2000 kr.
Även Pingvins damer visar framfötterna genom Nora Ahlström. Nora erhöll stipendium på 3000 kr som stöd för de träningar i England och EM spelet med F18 landslaget i Belgien, som för övrigt finansieras av spelarna själva.
Damlagets Mimmie Linde erhöll också ett stipendium på 2000 kr för sitt rugbyspel för Manurewa RC i Auckland, Nya Zeeland, där hon för tillfället bor.
Våra riktigt unga talanger Sigge Petersson, Tim Wennerstrand och Erik Johnsson från U16 laget erhöll vardera ett stipendium på 1500 kr som stöd till deras träningsläger med Osprey Rugby School i Swansea, Wales.
Erik Sjöbeck erhöll ett stipendium på 1500 kr i månaden för de månader under 2016 som han spelade rugby för Brothers Rugby Club i Sydney, Australien.
Vår senaste stipendiat är Frida Nilsson som just nu spelar rugby för Cooke RFC i Belfast. Också Frida erhöll ett stipendium på 1500 kr i månaden för de månader hon spelar rugby i Irland.

Arbetet med att skicka iväg unga rugbytalanger från Pingvin Rugby Club utomlands har varit över förväntan. Genom att bidra till deras rugbydrömmar är vi övertygade om att vi redan nu hjälpt till att stärka den klubb våra hjärtan slår så hårt för. Dessutom har den personliga uppföljningen av deras rugbyäventyr skänkt oss i styrelsen mycket intressant läsning och gett oss bra rugbykontakter att använda i framtiden.

Även om utdelningen av stipendium är det roligaste kring stiftelsearbetet, har stiftelsen också anordnat olika bidragsinbringande aktiviteter, såsom välgörenhetsmiddagar i samband med rugbymatcher och tältevenemang vid hemmamatcher. Under 2017 har vi siktet inställt mot en social Fund Raiser Dinner i sann rugbyanda på rugbyklubben för alla rugbyentusiaster den 4 februari i samband med starten av Six Nations. Under säsongen kommer vi även att arrangera evenemang i samband med hemmamatcherna.

Vi i styrelsen vill i samband med dessa nyheter återigen tacka å det varmaste för alla donationer till Insamlingsstiftelsen Pingvins Framtid. Vi listar alla donatorer på hemsidan i den kronologiska ordning de inkommer. Med dessa donationer kan vi fortsätta skicka iväg unga talanger från Pingvin Rugby Club så att de utvecklas till bättre spelare och får njuta mer av den fantastiska rugbysporten.

Om ni har några frågor till stiftelsen eller har några bra idéer hur vi kan förbättra vår verksamhet och vår insamling, tveka inte att kontakta oss via mail styrelsen@pingvinsframtid.se

Vänliga hälsningar styrelsen Pingvins Framtid

James Mansell – Ulf Westesson – Christer Hallgren – Johan Andersson – Roger Brobeck – Fredrik Winge – Jörgen Kaptein

Stipendiat nr 12 – Frida Nilsson

Frida Nilsson är en trotjänare som spelat rugby för Pingvin sedan tidiga barnsben. Stiftelsen tilldelar Frida ett stipendium på 7500 kr för sin rugbyutveckling och spel med Cooke RFC i Belfast, Irland under vintersäsongen 2016/17

stipendiat12_fridanilssonFörutom spel för Pingvin har Frida representerat både Skåne och Sverige. Kort efter sin debut i damlandslaget drabbades Frida av en knäskada men har nu gjort en stark comeback och är återigen aktuell för 7-manna landslaget under vintern och våren.

 

Stipendiat nr 11 – Erik Sjöbeck

Erik Sjöbeck är ytterligare en ung rugbytalang som stiftelsen beslutat tilldela ett stipendium för sin rugbyutveckling. Erik spelar sedan mars i år rugby för Brothers Rugby Club i Sydney vilka ligger i division 3 NSW Suburban Rugby Union.

DSC_0101Erik har trots sin unga ålder redan spelat flera framgångsrika säsonger för Pingvin och fortsätter nu sin rugbyutveckling i Australien. Precis som far och farfar – Per och Knut Sjöbeck, bär Erik stolt rugbytraditionerna vidare i familjen. Vi ser fram emot att se mycket mer av Erik på Pilevallen efter hans återkomst till Sverige.

Erik får ett stipendium på 7500 kr under sin vistelse i Australien.