Belfast 2017

Vi är inne i slutet av Januari och början på Februari månad och jag sitter i skrivande stund i ett soligt Belfast med 8 grader i luften. Det vart en fågel som viskade i mitt öra, som sa att det vart snö hemma i Trelleborg så om det stämmer är jag rätt så glad att jag befinner mig vart jag gör och så håller vi tummarna att det håller sig så här. Lika fint och varmt.

Cooke, laget jag spelar för är inne på sin femte Söndag i rad med match, tuffa, regniga och blåsiga Söndagar men väldigt väldigt roliga Söndagar.

Jag personligen har fått chansen att spela från start i varje match, dom första matcherna vart väldigt prövande och jobbiga mest mentalt. Allt här borta går mycket snabbare och alla spelare är större och fysiska. Att jag sedan är van vid 7×2 minuters matcher gör det inte lättare i heller, och att jag sedan slängde ut en kommentar i första matchen detta året efter 20 min och sa att det vart halvlek när domaren blåste av tiden har gett mina lagkamrater något och skratta åt. Men då kanske dom inte glömmer mig när jag lämnar.

Jag har mestadels fått spela den position jag vill och vill utvecklas på och det är klunghalv. Jag är väldigt tacksam att jag fått den chansen och att dom har trott på mig redan från start. Men säger man hä
r borta att man gillar det snabba spelet som är på 7manna så finns det en chans att man hamnar på vingen vilket jag har gjort två gånger. En helt ny position, en helt ny inblick på spelet men jag har mycket att lära där ute på kanten. Jag som först trodde det vart till att bara springa. Så fel man kan ha.

Vi tränar vanligtvis Måndagar och Torsdagar, i 1,5 – 2 timmar. Jag tycker träningarna är väldigt bra, många tjejer blandade nivåer vilket gör att jag passar in väldigt bra. Varje vecka och träningar är ungefär likadana. Torsdagar, träningen förre match så kör vi uppdelat, kontaktövningar och alltid en längre team run i slutet. Måndagar, dagen efter match blir det oftast ”teknik” träning kan man ungefär förklara det. Mycket passningar, försvar, vi går in på dom små detaljerna. Men för 2 veckor sedan, istället för rugby så fick vi chansen att prova på isbad. Jag trodde det skulle bli lätt då jag har stått i en tunna förr efter matcher men det är INGENTING jämfört med detta. Jag ljuger inte om jag säger att det vart dom värsta 8 minuterna jag varit med om.. När jag steg upp efter 8 minuter vart min kropp från naveln till tårna lila. Men vad gör man inte för rugbyn.

Jag hoppas alla där hemma har en riktig bra start på det nya året, även om ni har snö. Nu ska jag hoppa i mina träningskläder och dra på träning. Till helgen är det match igen. Vad blir det vinge eller klunghalv?