Belfast 2016

Hej allihop hemma i Sverige ??

Onsdagen den 26 oktober satt jag på flyget till NordIrland. En dag som var början på något nytt. Jag kände blandade känslor, med tanken på att jag skulle få göra just det som jag älskar över allt annat, nämligen att träna och spela rugby på en helt ny nivå.

Laget jag spelar med heter Cooke. Vi tränar 2 gånger i veckan och har ungefär 1 match varje helg, om vi har tur!  Vi är ungefär 30 stycken tjejer i laget och under dom 7 veckor jag varit här har vi varit ungefär 22 stycken tjejer som minst. Det var till en början väldigt tufft att komma med i truppen på grund av antalet tjejer och nivån som dom håller. Många tjejer spelar på landslagsnivå och vår tränare kommer nyligen själv som spelare från den nivån, så träningarna är hårda och intensiva men väldigt, väldigt roliga. Även om det är minusgrader och frost på planen en torsdagskväll och det är dags för rugby, så hör man ingen som klagar på kylan. Vad gör ett extra lager liksom?

Efter några tuffa träningar och veckor så fick jag chansen till att spela en match, visa vad jag kunde, och jag har i dagsläget hunnit spela två stycken 80-minuters matcher och en vänskapsmatch på 3×10.  Skillnaden på rugbyn här och hemma är inte så jättestor, förutom att här spelar man rugby under fel årstid. De är också mer fysiska, dom gillar och ta kontakt och gör det mycket, väldigt mycket.

Sedan vet jag inte om det beror på att vi hemma i Sverige är vana vid det snabba 7manna spelet eller för att vädret här inte alltid är på topp, det kan vara sol, det kan regna och snöa under samma dag. Fast i skrivande stund har vi 12 grader och inget regn!
Det är en otrolig upplevelse och jag är glad att jag valde att åka hit. Jag är glad att jag vågade ta steget för vet ni vad …  Jag trivs! Jag trivs med laget, träningarna, personerna jag bor med även om jag bor med bara killar och jag trivs med vädret. Även om jag får jobba hårt och jag saknar er alla där hemma så är det värt det❤️

Jag vill också passa på att önska alla en riktigt god jul. Jag hoppas ni får några bra dagar med bra sällskap och riktigt god mat???

Frida