RWC2015 – All Blacks Champions!

I en spännande finalmatch visade Nya Zeeland sin klass och dominerade första halvlek mot ett vilt kämpande Australien som fick spela försvar hela tiden. I andra halvlek lyckades aussies jämna till matchen efter två försök när NZ fick en man utvisad, men sen lade All Blacks in en växel till bl a med en fantastisk dropspark och segersiffrorna skrevs till 34-17. NZ världsmästare för tredje gången, och det första laget som lyckats försvara titeln då de också vann 2011.

20151031_NZ-champs-1

I samband med finalen arrangerade vi i stiftelsen en enkel middag som uppvärmning inför matchen där ett tjugotal rugbyvänner slöt upp och åt tyrolerschnitzel-modell-större från Tre Lyktor. Lagom till matchstart var stämningen hög och fler rugbyfans anslöt och fyllde Pingvins klubbstuga. Tidningen Trelleborgs Allehanda var också på plats och njöt av matchen. Se deras reportage online >

Summering: En härlig eftermiddag i fin rugbyanda, riktigt god engelsk IPA, en bra och spännande match med värdiga vinnare!