RWC2015 – Pool B och C klara

Efter tre veckor av stenhårda matcher avslutas nu gruppspelet denna helg! Det står redan nu klart vilka lag som går vidare till kvartsfinalerna, men det är bara pool B och C där vi vet vilka som vinner gruppen respektive blir tvåa. Vilka som vinner Pool A och D avgörs i rena gruppfinaler då Australien möter Wales på lördag kväll och Irland gör upp mot Frankrike på söndag. Den stora överraskningen är att värdnationen England missar slutspelet efter knapp och blytung förlust mot Wales!

I pool B höll favoriten Sydafrika – trots chockförlust mot Japan i öppningsmatchen – och vann gruppen före Skottland. Skottarna besegrade Japan med visst besvär och i avslutande matchen kom undan med med rena förskräckelsen mot Samoa (vinst 36-33). Förlust där och vi hade troligen sett Japan gå vidare. Japan har sin sista match kvar mot USA, och vid vinst så blir Japan (mig veterligen) första lag som missar kvartsfinal trots tre segrar på fyra matcher!

I pool C har Nya Zeeland radat upp segrar, men kanske inte lika enkelt och stort som förr om åren, rugbyvärlden har krympt ytterligare! Argentina solklar grupptvåa i den på förhand enklaste gruppen att tippa. Georgien var gruppens stora överraskning, bland genom att vinna mot Tonga!

I nuläget är det bara en av tipparna som har chansen att få alla lag rätt i kvartsfinalerna och det är Roger Brobeck! Den ende som har tippat att Australien och Wales går vidare från pool A! Vi får se hur går  – uppföljning kommer söndag kväll då alla kvartsfinallagen är klara!