RWC2015 – Kvartsfinalerna spelade

Ännu en kanonhelg med topprugby i de fyra kvartsfinalerna! Först ut var kvarten med Sydafrika och Wales som var så jämn en match kan bli, en riktig rysare och till slut stod Sydafrika  som vinnare med 23-19 efter ett försök med fem minuter kvar. Blytung förlust för Wales.

Kvartsfinal två blev ingen riktig match, utan en fantastisk uppvisning av ett grymt Nya Zeeland som fullkomligt krossade Frankrike med 62-13! All blacks visade verkligen klass och propagandarugby.

Irland var väl det europeiska lag som verkade ha störst chans att gå vidare till semi, men de mötte ett starkt och hungrigt Argentina som vann klart 43-20.

I den fjärde och sista kvarten överraskade Skottland och ledde knappt i halvtid mot Australien. Men i andra halvlek tog Wallabies först kommandot, men gjorde sedan ett par grova misstag i backlinjen som skottarna kunde göra försök på och då såg det ut som om skottarna skulle klara det, men en straff till Australien i slutminuten krossade Skottlands hopp och slutresultatet skrevs till 35-34(!). Dramatik på högsta nivå och brutalt slut för skottarna.

Alla europeiska lag är nu utslagna och det södra halvklotet har visat sin styrka genom att lägga beslag på alla platser i semifinalerna som spelas nästa helg:

Semifinal 1: Sydafrika – Nya Zeeland (24 okt kl 17)

Semifinal 2: Argentina – Australien (25 okt kl 17)

rwc2015_tips_2kvarsfinaler

I vår tipstävling leder fortfarande Roger Brobeck med 36 poäng av maximala 40, men Roger är också den ende som trodde att fransmännen skulle besegra NZ och sen gå hela vägen till VM-titeln, så det öppnar möjligheter för andra tippare att komma ifatt!

Ingen tippare har alla fyra semifinallagen rätt, och bara två personer (Brobeck och Doggart) har prickat in att pumorna från Argentina skulle ta sig dit.

20151011_RWC15_Ranking_kvartsfinaler