RWC 2015 tipstävling

I samband med SM-finalen på hemmaplan den 19 september hade vi en tipstävling om rugby-VM. 16 kompletta svar kom in, och här kommer en första summering av tipsen! Tipsen kommer att rättas efterhand som slutspelet framskrider.

rwc2015_tips

Pool A är ett getingbo, med Australien, värdnationen England och Wales som har ett starkt landslag på gång. Det är 50/50 mellan AUS och ENG som gruppsegrare enligt våra tippare, och som grupptvåa har 7 st ENG, 5 st AUS och 4 st har Wales.

Pool B ser enklare ut enligt våra tippare, som alla(!) har Sydafrika som gruppetta, men det var innan någon visste att Japan slog dem i första matchen med 34-32! Som grupptvåa har de flesta Skottland (12 st), medan 4 st tror på Samoa. (Ingen har tippat att Japan tar sig vidare från gruppen)

Pool C ser också på förhand ganska given ut med storfavoriten Nya Zeeland och starka Argentina i gruppen. Samtliga tippare tror att NZ tar hem gruppen, och 12 st tror ARG går vidare som tvåa, medan 4 st har tippat Tonga som tvåa.

Pool D är en uppgörelse mellan Frankrike och Irland enligt våra tippare där det är helt jämna odds på vilka som blir etta eller tvåa, 50/50.

Världsmästare
Tittar vi ända fram till finalspelet så framstår Nya Zeeland som mångas favorit till slutsegern, hela 10 av 16 tippare tror på NZ! Tre tippare har värdnationen England som slutsegrare, Frankrike har två tippare och slutligen Wales har tippats av en. Många tror alltså på NZ som alltid är favorit men som bara vunnit två gånger av sju, båda hemma på Nya Zeeland. Kan de vinna i Europa?

Notera att ingen tippare tror på Australien, Sydafrika eller Irland som världsmästare 2015.Nästan så att man ska satsa en peng på Australien som ofta lyckas toppa formen till VM 🙂